Blogescape room novi sad

Novi Escape Room u Novom Sadu!

Dragi eskejperi, posle dužeg vremena konačno ćete u Novom Sadu imati prilike da odigrate neke nove igre, malo drugačije od onih na koje ste do sada navikli.

Ideju koju smo imali još pre 2 godine smo konačno realizovali i tako je nastao Viper Escape Rooms. Počeli smo sa radom 1. Novembra i za vas smo spremili tri escape room igre potpuno drugačijeg žanra. 

Prvi Escape Room – “Saw”

Za sve vas koji volite horor, a do sada niste imali priliku da probate neki horor escape room, barem ne u Novom Sadu, pripremili smo za vas igru “Saw”. Naćićete se u ulozi likova koji su kidnapovani od strane Džona Krejmera poznatijeg kao “Jigsaw Killer” koji je rešio da vas kazni za neke loše stvari koje ste počinili u životu. Ukoliko se pokajete za ono što ste učinili i ispravite svoje greške, imaćete priliku da se izvučete iz ove nezgodne situacije. Jigsaw vam je spremio gomilu izazova koje morate savladati kako biste dobili šansu za nastavak svog života. Igra je inspirisana poznatom filmskom franšizom a mi smo se potrudili da za vas kreiramo jedno iskustvo koje će biti kombinacija straha, adrenalina, timskog rada ali i pre svega bezbedna, za razliku od filma 🙂 

Drugi Escape Room – “Da Vinčijev kod”

Za one koji vole opušteniju zabavu, sa manje plašenja, i koji preferiraju žanr mistike, istorije i tajnih društava, spremli smo escape room “Da Vinčijev Kod”. Trudili smo se da detalji u sobi, zadaci ali i sama priča, u potpunosti prate tematiku iz knjige Dena Brauna kao i iz filmova u kojima Tom Henks tumači lik Roberta Langdona, glavnog junaka Braunovih romana. Naćićete se u ulozi učenika profesora Roberta Langdona koji je misteriozno nestao. Lengdon je posvetio svoj život proučavanju čuvenih dela Leonarda Da Vinčija, jer se u njima krije puno tajni i simbolike koje vekovima još uvek nisu do kraja otkrivene. Sumnja se da je Langdon otkrio strogo čuvane tajne koje nije smeo da otkrije i da je sada zarobljen od strane religijskih fanatika iz drevnog tajnog društva. Od jednog pouzdanog izvora ste dobili lokaciju Lengdonove skrivene kancelarije u kojoj se bavio svojim najnovijim otkrićima. Morate nastaviti tamo gde je profesor stao. Vekovi istraživanja su sada u vašim rukama!

Treći Escape Room – “Pljačka Banke”

Naš treći escape room “Pljačka Banke” inspirisan je serijom La Casa De Papel / Money Heist. Naćićete se u ulozi profesionalnih lopova koji su spojeni u jedan tim na ovom tajnom zadatku sa ciljem da probijete strogo čuvani sef Svetske banke, koji niko nikada nije uspeo da pobije.. Vaš insajder koji je duboko infiltriran u rad Svetske Banke vam je ostavio puno skrivenih tragova i informcija pomoću kojih ćete doći do prostorije u kojoj se nalazi glavni sef, a onda ste prepušteni sami sebi. Dugo ste pripremali ovaj plan, sada je vreme da ga realizujete. Morate biti veoma brzi, pronicljivi i naravno oprezni. Rizikujete vaše živote ali potencijalna nagrada je ogromna – 3 MILIJARDE EVRA!

Iako obe escape room igre u velikoj meri prate priču svojih istoimenih inspiracija, ukoliko ste veliki fan ovih filmova/knjiga, prepoznaćete puno detalja ali vam to ipak neće pomoći u rešavanju zagonetka. 

Takođe svi vi koji ne poznajete tematiku, nemojte brinuti, nije vam potrebno apsolutno nikakvo predznanje o ovim temama, sve što vam je potrebno za rešavanje igara nalazi se isključivo u sobi. 

Nadamo se da ćete uživati u našim igrama! Sobe su do sada zaradile odlične recenzije od strane igrača, a a mi ćemo se truditi da vremenom sobe i unapređujemo i dodatno poboljšamo scenografiju.

Sa velikim zadovoljstvom vas očekujemo na druženju u našim escape room-ovima, a ako vam naše igre budu zabavne, spremite se jer uskoro stiže još 6 novih igara na našoj drugoj lokaciji 🙂

Veliki pozdrav
Vladimir i Petar
VIPER Escape Rooms

Ostavite odgovor

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post comment